• Usunięty Użytkownik

Usunięty Użytkownik
    1 lutego 2020 at 18:34

Opanowanie zastosowania przyimków “in” i “a” w zdaniu trzeba przećwiczyć wielokrotnie żeby zapamiętać, szczególnie stałe wyrażenia i powtarzające się zastosowanie np. środki publiczne.

Jestem wzrokowcem i podoba mi się takie graficzne przedstawienie zagadnienia. Dla mnie ważne też były Twoje wyjaśnienia pod graficzną rozpiską, dotyczące innych elementów, które trzeba brać pod uwagę, to mi dużo wyjaśniło.

W drugiej karcie z wyzwania 13 , powtórzyłaś pomyłkowo w przykładach dotyczących przyimka “in” i “a”
    REGIONY /DUŻE WYSPY
    in Toscana
    in Sardegna
    W ćwiczeniu uzupełniającym, za pierwszym razem popełniłam błędy, choć wydawało mi się proste. Cóż trzeba ćwiczyć kilkakrotnie, aż wejdzie w krew:-)

• Paulina

Administrator
      1 lutego 2020 at 22:53

To prawda, przyimki wymagają wielu ćwiczeń i wielu powtórzeń. Mam nadzieję, że chociaż tę małą część już będzie łatwiej używać 🙂
      Dziękuję za informację o tej powtórce – na platformie był poprawny obrazek, bez powtórzenia. W pdf też już jest ok.

• Usunięty Użytkownik

Usunięty Użytkownik
    3 lutego 2020 at 19:57

Czy przy regionach będzie IN? Bo w 5 wstawiłam a Lombardia.

I w zdaniach 10,12 i 13 nie wiem dlaczego jest forma nella, nel, negli? A nie IN ?

The forum ‘Tydzień 2’ is closed to new discussions and replies.

Zacznij Dyskusję
0 z 0 replies June 2018
Now