Strona główna › Fora › Wyzwanie 3 tygodnie z włoskim › Poziom A2/B1 › Uwagi, sugestie, oczekiwania › Miejsce na Wasze oczekiwania
-
Miejsce na Wasze oczekiwania
Posted by Paulina on 19 stycznia 2020 at 19:01Ciao! Dajcie mi znać jakie macie oczekiwania wobec najbliższych 3 tygodni ???? To jest też miejsce na różne sugestie i prośby jeśli chodzi o zakres materiałów.
Mam również pytanie dotyczące języka, którego mam używać na tym poziomie – chcecie żebym komunikowała się z Wami po polsku czy po włosku?Usunięty Użytkownik odpowiedział(a) 4 lata, 11 miesiące temu 5 Członkowie · 10 Replies -
10 Replies
-
Usunięty Użytkownik
Usunięty Użytkownik20 stycznia 2020 at 09:58Ciao! 🙂 Po pierwsze dzięki za możliwość wzięcia udziału w wyzwaniu. Grazie mille!
Co dalej? Hmmm… Pozwól, że co do oczekiwań, sugestii, czy próśb wstrzymam się jeszcze dzień, dwa. Przyznam szczerze czuję się trochę zagubiona 😉 -
Usunięty Użytkownik
Usunięty Użytkownik20 stycznia 2020 at 11:10Hej, myślę ze po włosku możemy pisać:) Powodzonka dla Wszystkich!
-
Usunięty Użytkownik
Usunięty Użytkownik20 stycznia 2020 at 13:12Sono di nuovo io, così brevemente su di me …
Mi chiamo Jola. Vivo nel sud della Polonia. Vicino a Nowy Sącz e vengo da Cracovia.
Sto imparando l’italiano da 3 anni, ma purtroppo non con l’intensità che vorrei. Ho due figli, uno è piccolo, ha 4 anni e io lavoro a Wieliczka, 70 km da casa mia, quindi con il tempo è varia. Posso lavorare a casa da gennaio, “home office” per 3 giorni, quindi spero che ci sarà più tempo per la nostra sfida.Cordiali saluti a tutti 🙂
-
-
Jola, niestety coś jest nie tak z linkiem, nie działa 🙁
-
-
Usunięty Użytkownik
Usunięty Użytkownik22 stycznia 2020 at 21:23Zagubiona
-
Usunięty Użytkownik
Usunięty Użytkownik25 stycznia 2020 at 20:42Ciao Paulina
Ho qualche dubbio con le mie risposte. Potresti corregerle? Se fosseranno gli errori scriviresti dove. Forse nel futuro non li farò. Grazie mille.-
Ciao Anna. Durante il webinar di domani parlerò degli errori che ho notato durante questa settimana. Scusa ma non riesco a correggere individualmente tutto quello che viene pubblicato o che mi viene inviato. Ho garantito il supporto individuale e coloro che hanno la variante VIP.
Correggendo quello che hai scritto qui sopra: attenta perchè “fosseranno” e “scriviresti” sono due forme verbali non esistenti. Sarebbe anche meglio usare il periodo ipotetico di primo tipo, per esempio: se ci sono errori, scrivimi dove.
-
-
Usunięty Użytkownik
Usunięty Użytkownik25 stycznia 2020 at 22:35Scusami, non lo sapevo, non ho letto bene le regole. Aspetterò il webinar.
The forum ‘Uwagi, sugestie, oczekiwania’ is closed to new discussions and replies.